Followers

Wednesday, September 28, 2011

Projek Arowana

MOFA- Lokasi Kolam

Alhamdullilah, Hasrat dan Doa untuk memulakan projek arowana aku sendiri telah dipermudahkan oleh ALLAH. Semoga perjalanan projek aku ini mendapat berkat dah keredhanNYA. Akhir aku n Partner telah menandatanggani perjanjian perkongsian menternak Ikan Arowana Malaysian Gold dengan syarikat MOFA. Surat perjanjian yang telah dimatikan Stem telah diterima semalam. Ini bermakna aku sudah menjadi tuan ampunya ikan di Kolam No 9. Partner aku pergi melawat site untuk kali kedua bagi menyerahkan dokumen perjanjian kepada EN Azroul MOFA. Selama kami berurusan, ternyata tiada masalah yang timbul. So di sini saya kongsikan gambar lokasi kolam MOFA di Bukit Merah.

Ikan aku yg sedang berenang riang..

Pada sebelah malam, my Partner ngan towkey kolam pergi menyuluh ikan kami di Kolam No 9. So dia sempat snap gambo ikan. Currently hanya ada 11 ekor ikan dalam kolam. Baki 9 ekor ikan akan dimasukkan setelah semua pembayaran kami lunaskan. Hopefully induk ikan matang berumur 3 tahun akan dimasukan untuk sama2 dengan induk ikan yang lain. Moga cepat membiasakan diri dengan persekitaran kolam dan membiak dengan banyak. Ikan2 pun dimaklumkan belum dimasukan cip pengenalan. Pada tuaian pertama, ikan akan discan dan direkodkan cip2 pengenalannya.

1 comment:

ShamsuddinAB said...

Assalamualaikum..saya din. Alhamdullih ada juga member bercakap mengenai ikan ni..kalau tak salah kita ni berjiran (maksud saya ikan kitalah) seronok juga tapi masa saya datang ikan saya tak nak timbul jumpa tuannya lah.